2020.11.01 – 2020.11.30 Online exhibition – Upphittat

2020.11.01 - 2020.11.30 
Online exhibition / Digital utställning, Upphittat, www.emelierosen.se.
Tavelvägg från utställningen Upphittat.

Installation view, Ateljén, Tornedalsgatan, Vällingby, 2020.

Välkommen till Emelie Roséns digitala utställning Upphittat. Emelie har tecknat och målat ett tjugotal bergknallar, stenbumlingar och stenblock. Målningarna är gjorda i akryl och oljepastell på duk storlek 24×18 cm. Verken är fotograferade och filmade i ett av ateljéhusen på Tornedalsgatan Vällingby. Utställningen kan ses på konstnärens hemsida 1 november 2020.

Stenar har unika former, de är naturligt formade eller sprängda. Jag ser dem som skulpturala volymer med spänning i ytor och plan. Kantiga, spetsiga, runda, trubbiga. I varierande storlek och tyngd. Skrovliga, råa, grovhuggna, lena eller släta. Ytans kulörer och valörer kan skifta i färg.

Sökandet efter objekt är tillfredställande. Det får mig att känna närvaro i nuet och ger mig en känsla av samhörighet med naturen. För att upphittas behöver inte alltid något vara borttappat. Det kan innebära att du ser något tidigare ouppmärksammat med nya ögon. Stenar är en bit av marken vi lever på, en liten bit av vår jord. Jag ger dem ramar, och ser en hel värld i ett tittskåp .

Emelie Rosén

VISNING 1 november 2020