2021.11.20 – 2021.12.17 Upphittat, en stensamling – Crevat

2021.11.20 - 2021.12.17
Solo exhibition / Separatutställning, Emelie Rosén, Upphittat, en stensamling, Crevat, Frejgatan 16, Stockholm.

Välkommen till Emelie Roséns separatutställning Upphittat – en stensamling. Emelie har tecknat och målat bergväggar, bergknallar, stenbumlingar och stenblock med kol och olika typer av kritor. Hon har använt sig av kladdig oljepastell, smulig torrpastell samt vaxkritor. Stenarna har arbetats fram under en period som varit speciell för de flesta av oss, med rådande pandemi och tät nyhetsrapportering om olika klimatkatastrofer. Emelie promenerade för att rensa tankar och bearbeta känslor. Samtidigt väcktes hos henne ett fokus. Naturen blev ett galleri och sökandet efter stenar förstärkte upplevelse av naturen och av nuet

Att teckna liknande objekt om och om igen är meditativt och utvidgande. Målet är inte den exakta naturalistiska avbildningen utan att se och upptäcka något tidigare ouppmärksammat. För att upphittas behöver inte något vara borttappat. Det kan innebära att du ser något tidigare ouppmärksammat med nya ögon.

Emelie Rosén

Utställningen på Frejgatan 16 i Stockholm arrangeras i samarbete med Erika och Anders på företaget Crevat. Konst är en del i deras verksamhet med affärsutveckling och företagande. 

VERNISSAGE 20 november 2021